top of page
Search
  • Julia

TOP5: Ärsyttävimmät käsitykset

Updated: May 1, 2021

Jengillä on seksityöstä mielipiteitä ja saa ollakin. Mutta parhaat mielipiteet on niitä, jotka muodostetaan sitten, kun on tutustuttu aiheeseen ja osataan perustella se mielipide jotenkin muuten kuin "musta tuntuu..."


Ennen mun ekaa keikkaa ja vielä hetkeen sen jälkeenkään, mulla ei ollut oikein mitään kuvaa seksityöstä, saati sitten harhaista sellaista. Tiesin suurin piirtein, että Suomessa seksinmyynti ja -ostaminen on laillista, Kristilliset haluis kieltää sen ja ehkä vähän kans RKP mut ei Hjallis Harkimo tai Vihreät. Edellisessä postauksessa mainittu Ammattirakastaja avasi silmiä hiukan, mutta paras opettaja on ollut itse työ, kollegat ja asiakkaat. Nämä viisi harhakäsitystä ärsyttää mua tällä hetkellä eniten:


1. "Täs duunissa tapaa varmaan paljon kusipäitä."


No jaa. Kusipäiltä saa kyllä viestejä, mutta tässä duunissa saa valita asiakkaansa, toisin kuin vaikka silloin kun on työskennellyt kaupan kassalla. Viestittelyssä huomaa aika nopeasti, jos potentiaalinen asiakas väistää kysymykset, välttelee kertomasta itsestään mitään, epäilee kaikkea, mutta haluaa mahdollisimman paljon. Jos joku kusipää sattuukin pääsemään seulasta läpi, ei se pääse enää toiste. En myöskään ymmärrä, mitä asiakkaat haluaisivat kuulla: että kertoisin, miten jotkut on ylittäneet rajoja tai kuinka joskus asiakkaan jälkeen on itkettänyt. Ketä se auttaa?


2. "En varmaan saa kuittia, heh heh." & "Tällä hommalla varmaan rikastuu helposti."


Seksityöntekijät harvoin tekee viiden työpäivän viikkoa eikä ne ikinä saa varmaa kuukausipalkkaa tiettynä päivänä. 250€ tuntihinnalla maksetaan (joo joo, kaikki ei maksa) verot, alv, yel:t, mainokset, kortsut, mahdolliset asut, matkat, liittymät, mitä näitä nyt on. Aikakin on rahaa: viestittelyyn ja markkinointiin menee yllättävän paljon, jos siitä innostuu. Rikastuakseen on oltava ahkera (kyllä, jotkut onkin!) No entäpä helposti? Joinain päivinä ehdottomasti, joinain ei todellakaan. Se, mitä en itse ottanut huomioon, ennen kuin aloitin työn itse, oli stigman, mahdollisen peittelyn ja kaksoiselämän tuoma paine, josta siitäkin ansaitsee korvauksen,


3. "Ootko vapaa nyt?" & "Anna osoite?" & "Mikset vastaa?"


Hassuin, mutta tavallaan ymmärrettävä harhakuvitelma on sekin, että huora ois aina valmis, vaikkapa neljältä yöllä. Jotkut ei lue ilmoituksen ensimmäisiä rivejä, joilla kerron, että teen normaalisti outcall-keikkoja enkä yleensä vastaa puheluihin. Joidenkin mielestä työpuhelin on oltava vierellä aina ja jokainen "moi" ansaitsee vastauksen. Monen mielestä asiakas saa ghostata, palveluntarjoaja ei.


Koska näitä on yhteydenotosta iso osa, arvostan aina ihan järjettömästi niitä, jotka ekassa viestissään kertoo nimensä (en välitä onko se keksitty, etunimi riittää), minkä pituinen tapaaminen olisi mielessä, missä ja millä sisällöllä. Aikaakin saa ehdottaa, kivaa on myös jos kysytään, koska mulle olisi mahdollista. Virkistävää on myös jos pelkän radiohiljaisuuden sijaan saa viestin "muutin mieleni" tai "ootkin liian kallis". Se on kyllä paljon pyydetty.


4. "Sen täytyy olla aika vaarallista. Olla nyt kahden tuntemattoman kanssa, joka voi tehdä mitä vaan."


Onhan ihmiset arvaamattomia. Pelottavia, väkivaltaisia ja mielenvikaisiakin. Useimmiten toisaalta tavallisia, ujoja, hauskoja, hyvännäköisiä, kivoja, kilttejä ja kohteliaita. Moni lähtee ensitreffeiltä toisen kotiin kertomatta ehkä kellekään, missä viettää yönsä. Mulla sentään on henkilö, joka tietää aina mihin meen ja minkä ajan kuluttua mun pitäis laittaa viestiä. Käyn 3 kuukauden välein sukupuolitautitesteissä (en enää yökkää melkein yhtään kun se tikku työnnetään nieluun!), huolehdin terveydestäni enemmän kuin aiemmin ja väitän tietäväni eri seksimuotoihin liittyvistä riskeistä enemmän kuin tavallinen kaduntallaaja. Elämä on riskialtista ja päässä myös käy uuden asiakkaan kanssa lyhyesti, että jotain pahaa voi tapahtua, mutta vielä eletään ja on kivaa!


5. "Seksityö alistaa naisia ja tuhoaa perheitä."


Ah, klassikko viimeisenä. Seksityö kattoterminä kattaa monia erillisiä aloja ja jokaiseen niistä voi liittyä naista sortavia ja alistavia piirteitä. Täysi-ikäisen naisen tehdessä päätöksen seksin myynnistä itse täysissä sielun ja ruumiin voimissa, se ei ole naista alistavaa. Olen miettinyt tätä paljon enkä suostu allekirjoittamaan väitettä, että tää työ rikkoisi mussa jotain. Oon saanut itseluottamusta, paremman suhteen rahaan, oon tavannut huikeita tyyppejä, saanut harrastaa ihanaa seksiä ja määrätä omat rajani.


Mua ei sinänsä kiinnosta, onko asiakkaalla mies, vaimo tai perhe kotona ja onko käynnistä sovittu vai tapahtuuko se salaa. Mutta mulla ei ole asiasta myöskään vastuuta ja tiedän useita sellaisia pareja, joissa lupa käydä maksullisissa on estänyt syvempien, henkisten sivusuhteiden syntymisen. Horot ei soittele sunnuntaiaamuna, lähetä epäilyttäviä tekstareita ja ammattimaisimmat meistä estää myös huulipunan tai hajuveden tuoksun siirtymisen kauluspaitaan.


0 views0 comments
bottom of page